Svieže Jarné Novinky - klik TU
Ganache Macaron
Are you ready for these fingerlickin’ good macarons? Plnka ganache je skvelý nápad. Pripraviť, nastaviť, upiecť!
20 minút Príprava
20 min. Pečenie
24 hod Čakanie
pre 24 ľudí
Ingrediencie
Suroviny
- 300 g FunCakes Zmes na makaróny
- 175 g FunCakes pravej čokolády
- FunCakes farbivo v tube - ružová Pink
- FunCakes nonpareils – perleťovo biele
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 70 g vaječného bielka
Pomôcky
- FunCakes zdobiace vrecká
- Spatula šikmá
- špička na zdobenie Wilton #12
- Chladiaca mriežka Wilton alebo Patisse
- Makarónová podložka Silikomart aleob Patisse
Recept
1
Rúru predhrejeme na 150°C (teplovzdušna rúra na 130°C).
2
Pripravte si 300 gramov FunCakes Mix for Macarons, podľa návodu na obale . Pridajte ružové potravinárske farbivo. Voľne premiešajte špachtľou.
3
Vložte zmes do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou č. 12 a na makrónkovej podložke vytvorte 40 rovnomerných kruhov. Necháme ich na suchom mieste odležať aspoň 1 hodinu, aby sa na nich vytvorila tenká kôrka. Makaróny pečieme 15-20 minút. Vyberte ich z plechu na pečenie a nechajte vychladnúť na chladiacej mriežke.
4
Na panvici uvaríme šľahačku, panvicu odstavíme z ohňa a pridáme 150 gramov čokolády (na topenie) . Miešame, kým nezostanú žiadne hrudky. Ganache necháme stuhnúť v chladničke do hustoty čokoládovej pasty. Naplňte ganache do vrecka, odrežte špičku a na polovicu macarons naneste trochu ganache. Potom na ganache pritlačte druhú polovicu makarónových škrupiniek
5
Roztopte 25 gramov čokolády v mikrovlnnej rúre. Čokoládou naplníme papierové vrecko a odrežeme špičku. Makaróny ozdobte čokoládou a máčikom nonpareils. Pred podávaním dajte macarons do chladničky aspoň na ďalší deň.