Svieže Jarné Novinky - klik TU
Pavlova s ovocím
Špičkový dezert a skutočný "must have" ku kávičke alebo čajíku popoludní. Super ľahké na výrobu. Pridajte trochu vody a cukru a máte takmer hotovo! Doplňte šľahačkou a ovocím a môžete maškrtiť !
45 minút Príprava
2 hod. 30 min. Pečenie
1 hod. Čakanie
pre 8 ľudí
Ingrediencie
Suroviny :
- 14 g FunCakes Meringue powder - na pusinky
- 75 g stabilizátora šľahačky FunCakes
- 500 ml šľahačky
- 375 g cukru
- 125 ml vody
- Čerstvé ovocie
Recept
1
Rúru predhrejeme na 120°C (teplovzdušná na 100°C).
2
Zmiešajte 14 g prášku FunCakes Meringue (na pusinky) so 125 ml vody a 125 g cukru v odmastenej miske, kým sa cukor nerozpustí. Toto vložte do mixovacej nádoby a mixujte na vysokej rýchlosti do pevnej bielej peny. Teraz miešajte na jemneších otáčkach, pridajte 250 g cukru . Začnite miešať na vysokej rýchlosti asi 8 minút, kým sa nevytvoria pevné kopčeky.
Tip! Aby bola vaša miska a metlička správne odmastená, môžete misku a šľahač vyčistiť s citrónovou šťavou.
3
Na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou polievkovej lyžice naberte 6 až 8 kopčekov peny a zadnou stranou lyžice urobte v strede malú jamku. Pavlovu sušte 2 až 2 ½ hodiny v predhriatej rúre. Doba schnutia závisí od veľkosti vašej pavlovky.
4
500 ml smotany na šľahanie poriadne vyšľahajte so 75 g stužovača šľahačky FunCakes – osladené. Dávaj pozor! Už nemusíte pridávať cukor. Na každú Pavlovku lyžicou naneste kopček sladenej šľahačky, v prípade potreby ju jemne rozotrite. Ozdobte pavlovky čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.