Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Pralinky s lieskovo orieškovou náplňou.
Bonbóny s chutnou pralinkovou pastou.
2 hod.30 min. Príprava
1 hod Čakanie
pre 30-40 ľudí
Ingrediencie
Suroviny
- 600 g FunCakes Chocolate Melts White - na topenie
- 600 g FunCakes Chocolate Melts Dark - na topenie
- 100 g FunCakes Deco Melts s príchuťou jogurtu
- FunCakes Praliné lieskovooriešková plnka
- FunCakes Hazelnut Crunch
Recept
1
rozdelte čokolády na 500 a 100 g .
Roztopte 500 g FunCakes pravej čokolády (bielej) a 500 g FunCakes pravej čokolády (tmavej) v mikrovlnnej rúre pri max 450 W a každých 15 sekúnd premiešajte. Keď sa takmer úplne roztopí, pridajte 100 g pevnej FunCakes Chocolate Melts White do bielej čokolády a 100 g pevnej FunCakes Chocolate Melts Pure do tmavej čokolády a miešajte, kým sa všetko neroztopí. Už ho nedávajte do mikrovlnky.
2
Počkajte a občas premiešajte, kým biela čokoláda nedosiahne teplotu 28-29°C a tmavá 31°C, až potom ju môžete spracovať. Pri týchto teplotách sa čokoláda scvrkne hneď, ako je v chladničke, čím sa zabezpečí, že ľahko vypadne z formy, bude sa lesknúť a chrumkať.
3
Roztopenú čokoládu nalejte do formičiek, kým nie sú úplne plné. Poklepte formou na okraj pultu, kým neuvidíte, že vychádzajú bubliny. Teraz vyprázdnite formu nad nádobou a hornú časť pevne zoškrabte škrabkou. Formičky vložte do chladničky, kým čokoláda čo zostala v kupolkách nestvrdne.
4
Do zdobiaceho vrecúška dáme trocha plnky FunCakes Praline Hazelnut a naplníme čokoládky plnkou. Nenaplňajte až po úplný okraj - nechajte trochu miesta.
5
Zvyšnú čokoládu vložte do zdobiaceho vrecka a prikryte čokoládky vrstvou. Vložíme späť do chladničky a necháme stuhnúť a vychladnúť.
6
Vyklepte čokoládu z formy na okraj vášho pultu. Ak to nefunguje hneď, možno ich budete musieť na chvíľu vrátiť do chladničky.
7
100 g FunCakes Deco Melts s jogurtovou príchuťou roztopte podľa návodu na obale v mikrovlnke a vložte do zdobiaceho vrecka. Tu odrežte malú špičku a pokvapkajte ňou čokolády a ozdobte trochou FunCakes Hazelnut Crispy.