Svieže Jarné Novinky - klik TU
Oddelili sme produkty Pravá čokoláda od zvyšných "čokolád". Tu prinášame produkty, ktoré sú z kakaovej hmoty a kakaového masla.
Čo je to temperovanie čokolády a prečo je dôležité ??Nestačí len roztopiť čokoládu ak chcete dokonalý lesk. Táákže - rozdelte si dávku na 4 časti -3/4 dajte zohriať do kúpeľa a ztopte Tmavá na cca 49-55 ° C, mliečna 46-50 ° C, biela 43-45 ° C, Nechajte trochu vychladnúť a pridávajte poslednú 1/4 čokolády. Za stáleho miešania lízou dosiahnete výslednú lesklú čokoládu pripravenú na zdobenie. Teraz ale musíte dodržiavať teploty čokolády : Tmavá - 31-32°C , Mliečna 29-30 °C, Biela 28-29°C Môžte si kvalitu skúsiť ak namočíte do čokolády spatulu a do minútky vám vytvrne na čepeli čokoláda a má krásny lesk - je to hotové. No a druhý trik je využitie Kakaového masla a jeho pridanie priamo do zohriatej čokolády.
Uverejnil používateľ NaTortu.sk Streda 23. decembra 2020