Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Speculoos with almond flakes
Klasický holandský recept z kuchyne starej mamy a s nádychom FunCakes! Toto lahodné plnené Speculoos s mandľovými lupienkami musíte vyskúšať, verte nám! Je to neodolateľne chutné…
25 min. Príprava
35 min Pečenie
2 hod Čakanie
pre 8-12 ľudí
pre 6-8 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny
- 500 g FunCakes Zmes na chrumkavé cesto
- FunCakes Mandľová pasta 1:1
- FunCakes Speculoos Spice
- 2 vajcia (cca 100g)
- 155 g masla
- FunCakes Magic Roll-Out prášok
- Mandľové lupienky
Recept
1
Pripravte si 500 g FunCakes Mix for Sweet Cookie & Crust (Chrumkavé cesto) podľa návodu na obale a podľa chuti pridajte korenie FunCakes Speculoos. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke.
2
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C).
3
Spodok formy vysteľte vhodným papierom na pečenie a okraje nastriekajte olejom v spreji. Cesto z chladničky vymiesime do hladka a rozdelíme ho na dve časti. Zmiešajte Mandľovú pastu FunCakes s ½ až 1 vajcom, až kým nebude hladká.
4
1 časť vyvaľkáme na múke a vystelieme ňou dno pekáča. Na ňu rozdeľte pripravenú mandľovú pastu, pričom ostaňte asi pol cm od okraja. Rozvaľkajte druhý kus cesta a položte ho na mandľovú pastu, pričom okraje mierne stlačte. Posypte ho mandľovými hoblinami a pečte koláč asi 30-35 minút, kým jemne nezhnedne a nebude celá upečená. Necháme vychladnúť vo forme.