Svieže Jarné Novinky - klik TU
Jahodové Eclair
Populárne francúzske Eclair s jahodovou polevou.
20 minút Príprava
45 min Pečenie
60 min Čakanie
pre 8-12 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny :
- 90 g FunCakes Múka na pečivo Deluxe
- 100 g FunCakes Swiss Meringue Buttercream
- 50 g FunCakes Bavarois Jahodový
- FunCakes Dip 'n Drip White
- FunColours Gel Pink
- 100 g FunCakes Deco Melts Red
- FunCakes Nonpareils Lots of Love
- FunCakes Nonpareils Silver
- 295 g masla
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 205 ml vody
- 75 ml mlieka
- 3 vajcia (cca 150 g)
- 4 g kryštálového cukru
- Soľ
- Jahody
Pomôcky :
- FunCakes cukrárske vrecká
- Wilton alebo PME Spatula
- Wilton špička #4B Open Star
- Wilton špička #104 Petal
- Wilton špička #021 Open Star
- papier na pečenie
- alt. podložka na Eclair
- alt. hotové eclairky
Recept
1
Na panvici zohrejeme 75 g mlieka, 75 g vody, 75 g masla, 4 g cukru a štipku soli a privedieme do varu. Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte 90 g múky z pečiva FunCakes a vymiešajte do guličky.
2
Panvicu vrátime na oheň a za stáleho miešania necháme zovrieť múku, trvá to asi 5 minút. Vyberte hrudu cesta a vložte ju do mixéra s metličkami. Nechajte cesto nadýchnuť pri stredných otáčkach. Počas miešania pridávajte postupne po 1 vajci. Ďalšie vajce nepridávajte, kým sa predchádzajúce úplne nevstrebe. Miešajte asi 10 minút na strednom stupni, kým nevznikne pekné hladké cesto. Misku prikryjeme a dáme do chladničky.
3
V mikrovlnnej rúre zohrejte 100 g Deco Melts, ako je uvedené na obale a rozložte na tenko na plech vystlaný papierom na pečenie. Na to posypte pár nonpareils a nechajte 5-10 minút stuhnúť v chladničke.
4
Vyšľahajte šľahačku. 50 g FunCakes Bavarois Jahoda pripravíme so 60 ml vody a vmiešame priamo do šľahačky. Misku prikryjeme a necháme stuhnúť v chladničke.
5
Rúru predhrejeme na 210 °C (teplovzdušná rúra na 190 °C). * pre dosiahnutie najlepších výsledkov pečte zákusky pri prúdení vzduchu*
6
Cesto vložíme z chladničky do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 4B a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie asi od 10 cm. Intenzívne nastriekajte, aby ste získali pekné hrubé pásiky, aby vaše zákusky dostali „telo“. Pečieme eclairky 40-45 minút. (pri pečení by mali zdvojnásobiť svoj objem) a nechajte ich vychladnúť na doske. Vypichnite 3 otvory v spodnej časti zákusku, aby ste ich vyplnili.
7
Pripravte FunCakes Buttercream Swiss Meringue, ako je uvedené na obale, a vložte do vrecka na zdobenie so špičkou č. 104.
8
Stuhnutý bavarois krém ide do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 21 a tým naplníte zákusky.
9
Zahrej Dip and Drip polevu v mikrovlnnej rúre a zafarbite do svetloružova. Vrch eclairiek namočíme do ružového Dip and dripu a necháme 10 minút stuhnúť v chladničke. Nastriekajte cik-cak prúžky so Swiss Meringue Buttercreamom na vrch a ozdobte ešte kúskami jahôd. Pokvapkajte pásikmi s roztopeným čokoládovým DecoMelts Red (červený) .