Svieže Jarné Novinky - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

Jahodové Eclair

Populárne francúzske Eclair s jahodovou polevou.

 
 

 

 

 
 

 
 

20 minút Príprava

45 min Pečenie

60 min Čakanie 

 

 
 

 
 

 

pre  8-12 ľudí

 

 
 

Ingrediencie a pomôcky

Suroviny : 

Pomôcky : 

  • FunCakes cukrárske vrecká 
  • Wilton alebo PME  Spatula 
  • Wilton špička  #4B Open Star
  • Wilton špička  #104 Petal
  • Wilton  špička  #021 Open Star
  • papier na pečenie 
  • alt. podložka na Eclair 
  • alt. hotové eclairky 
 

Recept

1
Na panvici zohrejeme 75 g mlieka, 75 g vody, 75 g masla, 4 g cukru a štipku soli a privedieme do varu. Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte 90 g múky z pečiva FunCakes a vymiešajte do guličky.

2
Panvicu vrátime na oheň a za stáleho miešania necháme zovrieť múku, trvá to asi 5 minút. Vyberte hrudu cesta a vložte ju do mixéra s metličkami. Nechajte cesto nadýchnuť pri stredných otáčkach.  Počas miešania pridávajte postupne po 1 vajci. Ďalšie vajce nepridávajte, kým sa predchádzajúce úplne nevstrebe. Miešajte asi 10 minút na strednom stupni, kým nevznikne pekné hladké cesto. Misku prikryjeme a dáme do chladničky.

3
V mikrovlnnej rúre zohrejte 100 g Deco Melts, ako je uvedené na obale a rozložte na tenko na plech vystlaný papierom na pečenie. Na to posypte pár nonpareils a nechajte 5-10 minút stuhnúť v chladničke.

4
Vyšľahajte šľahačku. 50 g FunCakes Bavarois Jahoda pripravíme so 60 ml vody a vmiešame priamo do  šľahačky. Misku prikryjeme a necháme stuhnúť v chladničke.

5
Rúru predhrejeme na 210 °C (teplovzdušná rúra na 190 °C). * pre dosiahnutie najlepších výsledkov pečte zákusky pri prúdení vzduchu*

6
Cesto vložíme z chladničky do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 4B a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie asi od 10 cm. Intenzívne nastriekajte, aby ste získali pekné hrubé pásiky, aby vaše zákusky dostali „telo“. Pečieme eclairky 40-45 minút. (pri pečení by mali zdvojnásobiť svoj objem) a nechajte ich vychladnúť na doske. Vypichnite 3 otvory v spodnej časti zákusku, aby ste ich vyplnili.

7
Pripravte FunCakes Buttercream Swiss Meringue, ako je uvedené na obale, a vložte do vrecka na zdobenie so špičkou č.  104.

8
Stuhnutý bavarois krém ide do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 21 a tým naplníte zákusky.

9
Zahrej Dip and Drip polevu  v mikrovlnnej rúre a zafarbite do svetloružova. Vrch eclairiek  namočíme do ružového Dip and dripu a necháme 10 minút stuhnúť v chladničke. Nastriekajte cik-cak prúžky so Swiss Meringue Buttercreamom na vrch a ozdobte ešte kúskami jahôd. Pokvapkajte pásikmi s roztopeným čokoládovým DecoMelts Red (červený) . 

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia