Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Lemon butter cake
Staromódny lahodný maslový koláč, ale s trochou citróna! Citrón poskytuje sviežu chuť a maslo samozrejme pre lahodné krémové zahryznutie.
15 minút Príprava
25 min Pečenie
30 min Čakanie
pre 8-12 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny :
- 250 g Múka na pečivo Deluxe
- 8 g FunCakes Vanilínový cukor
- 200 g studeného masla v blokoch
- 200 g cukru
- 1 vajce (cca 50 g)
- Nastrúhaná kôra z 2 citrónov
- Štipka soli
Pomôcky :
- Forma - Rafik Ø24cm
- Papier na pečenie
- Patisse silikonový štetec
Recept
1
Na spodok formy položte hárok papiera na pečenie a potiahnite okraj okolo neho.
2
Kocky masla, kryštálového cukru, soli, vanilkového cukru a citrónovej kôry vložte do mixéra s plochým hákom a miešajte na vysokej rýchlosti 3-4 minúty, občas spatulou prejdite po okraji, aby sa všetko dobre premiešalo .
Tip! Máte radšej suchší maslový koláč? Potom do cesta zamiesime 1 vajce. Doba pečenia zostáva rovnaká.
3
Teraz pridajte múku a na najnižšom stupni mieste. Nechajte vymiesiť na drobivé cesto. Cesto ručne rozdeľte na dno ráfikovej formy a dobre utlačte. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa potreby doň vtlačíme nejaký otlačok (obrázok s vykrajovačkou, nožom). Vložte na pol hodiny do chladničky.
4
Rúru predhrejeme na 200 °C (teplovzdušná rúra na 180 °C).
5
Maslový koláč pečieme do hneda asi 20-25 minút. Keď koláč vyberiete z rúry, je ešte mäkký! Necháme stuhnúť na doske alebo v chladničke. Torta je najlepšia o deň neskôr.