Svieže Jarné Novinky - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

Čokoládové Eclair

Populárne francúzske Eclair vo variante s čokoládovou ganache. 

 
 

 

 

 
 

 
 

20 minút Príprava

45 min Pečenie

60 min Čakanie 

 

 
 

 
 

 

pre  8-12 ľudí

 

 
 

Ingrediencie

Suroviny : 

  • 90 g FunCakes Múka na pečivo Deluxe
  • 75 g FunCakes  Enchanted Cream® Choco
  • 100 g FunCakes Chocolate ganache 
  • 50 g FunCakes mix na Swiss Meringue Buttercream 
  • FunCakes zmes čokoládových chrumkavých perličiek
  • FunCakes Hazelnut Crunch
  • Metalická potravinárska farba FunCakes Tmavo zlatá
  • FunCakes príchuť  Cherry
  • 185 g masla
  • 3 vajcia (cca 150 g)
  • 75 g mlieka
  • 245 g vody
  • 4 g cukru
  • Soľ
  • Čerešne

Pomôcky 

  • Wilton špička  #4B Open Star
  • Wilton špička #021 Open Star
  • podložka na eclairky Silikomart 
  • alt. hotové eclairky 
 

recept

1
Na panvici zohrejeme 75 g mlieka, 75 g vody, 75 g masla, 4 g cukru a štipku soli a privedieme do varu. Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte 90 g múky z pečiva FunCakes a vymiešajte do guličky.

2
Panvicu vrátime na oheň a za stáleho miešania necháme zovrieť múku, trvá to asi 5 minút. Vyberte hrudu cesta a vložte ju do mixéra s metličkami. Nechajte cesto nadýchnuť pri stredných otáčkach.  Počas miešania pridávajte postupne po 1 vajci. Ďalšie vajce nepridávajte, kým sa predchádzajúce úplne nevstrebe. Miešajte asi 10 minút na strednom stupni, kým nevznikne pekné hladké cesto. Misku prikryjeme a dáme do chladničky.

3
Rúru predhrejeme na 210 °C (teplovzdušná rúra na 190 °C). * pre dosiahnutie najlepších výsledkov pečte eclairky pri prúdení vzduchu*

4
Cesto vložíme z chladničky do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 4B a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie asi od 10 cm. Intenzívne nastriekajte, aby ste získali pekné hrubé pásiky, aby vaše zákusky dostali „telo“. Pečieme eclairky 40-45 minút. (pri pečení by mali zdvojnásobiť svoj objem) a nechajte ich vychladnúť na doske. Vypichnite 3 otvory v spodnej časti zákusku, aby ste ich vyplnili.

5

Pripravte si 75 g FunCakes Enchanted Cream® Choco (čokoládový čarovný krém)  ako je uvedené na obale, ochuťte funckaes príchuťou Čerešňa, vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 021 a naplňte ňou eclairky. 

6
Pripravte 100 g zmesi FunCakes Chocolate Ganache podľa pokynov na obale a nechajte mierne vychladnúť. Miešajte, kým nebude hladká a lesklá. Namáčajte v ganache vrchnú časť eclairiek a navrch posypte chrumkavými lieskovými orieškami. Vložte ich do chladničky, aby ganache mierne stuhla.

7

Pripravte si 75 g FunCakes Swiss Meringue Buttercream podľa pokynov na obale a vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 4B.

8

Poprášte niektoré čerešne zlatou práškovou farbou pre luxusný vzhľad. Nastriekajte malé špičky na eclairky s maslovým krémom  ozdobte ich chrumkavými čokoládovými perličkami a zlatou čerešňou.

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia