Svieže Jarné Novinky - klik TU
Čokoládové Eclair
Populárne francúzske Eclair vo variante s čokoládovou ganache.
20 minút Príprava
45 min Pečenie
60 min Čakanie
pre 8-12 ľudí
Ingrediencie
Suroviny :
- 90 g FunCakes Múka na pečivo Deluxe
- 75 g FunCakes Enchanted Cream® Choco
- 100 g FunCakes Chocolate ganache
- 50 g FunCakes mix na Swiss Meringue Buttercream
- FunCakes zmes čokoládových chrumkavých perličiek
- FunCakes Hazelnut Crunch
- Metalická potravinárska farba FunCakes Tmavo zlatá
- FunCakes príchuť Cherry
- 185 g masla
- 3 vajcia (cca 150 g)
- 75 g mlieka
- 245 g vody
- 4 g cukru
- Soľ
- Čerešne
Pomôcky
- Wilton špička #4B Open Star
- Wilton špička #021 Open Star
- podložka na eclairky Silikomart
- alt. hotové eclairky
recept
1
Na panvici zohrejeme 75 g mlieka, 75 g vody, 75 g masla, 4 g cukru a štipku soli a privedieme do varu. Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte 90 g múky z pečiva FunCakes a vymiešajte do guličky.
2
Panvicu vrátime na oheň a za stáleho miešania necháme zovrieť múku, trvá to asi 5 minút. Vyberte hrudu cesta a vložte ju do mixéra s metličkami. Nechajte cesto nadýchnuť pri stredných otáčkach. Počas miešania pridávajte postupne po 1 vajci. Ďalšie vajce nepridávajte, kým sa predchádzajúce úplne nevstrebe. Miešajte asi 10 minút na strednom stupni, kým nevznikne pekné hladké cesto. Misku prikryjeme a dáme do chladničky.
3
Rúru predhrejeme na 210 °C (teplovzdušná rúra na 190 °C). * pre dosiahnutie najlepších výsledkov pečte eclairky pri prúdení vzduchu*
4
Cesto vložíme z chladničky do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 4B a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie asi od 10 cm. Intenzívne nastriekajte, aby ste získali pekné hrubé pásiky, aby vaše zákusky dostali „telo“. Pečieme eclairky 40-45 minút. (pri pečení by mali zdvojnásobiť svoj objem) a nechajte ich vychladnúť na doske. Vypichnite 3 otvory v spodnej časti zákusku, aby ste ich vyplnili.
5
Pripravte si 75 g FunCakes Enchanted Cream® Choco (čokoládový čarovný krém) ako je uvedené na obale, ochuťte funckaes príchuťou Čerešňa, vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 021 a naplňte ňou eclairky.
6
Pripravte 100 g zmesi FunCakes Chocolate Ganache podľa pokynov na obale a nechajte mierne vychladnúť. Miešajte, kým nebude hladká a lesklá. Namáčajte v ganache vrchnú časť eclairiek a navrch posypte chrumkavými lieskovými orieškami. Vložte ich do chladničky, aby ganache mierne stuhla.
7
Pripravte si 75 g FunCakes Swiss Meringue Buttercream podľa pokynov na obale a vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 4B.
8
Poprášte niektoré čerešne zlatou práškovou farbou pre luxusný vzhľad. Nastriekajte malé špičky na eclairky s maslovým krémom ozdobte ich chrumkavými čokoládovými perličkami a zlatou čerešňou.