Svieže Jarné Novinky - klik TU
Cookie & Crust Lesné Ovocie
Jednoduchá príprava a delikatesa plná lesných plodov. Kombinácia skvelého pečiva a bavorského krému s lesným ovocím.
50 minút Príprava
25 minút Pečenie
1 hod. Čakanie
pre 6-8 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny :
- 250 g FunCakes Mix Predpripravená zmes na chrumkavé cesto
- 100 g FunCakes Zmes Crème Patisserie
- 50 g FunCakes Bavarois Lesné ovocie
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 185 ml vody
- 75 g masla
- ½ vajca (približne 25 g)
- Černice
- Čučoriedky
- Maliny
- Listy mäty
Pomôcky :
- FunCaked cukrárske vrecká
- FunCakes Magic Roll Out prášok proti lepeniu
- Olej v spreji
- FunCakes stužovacia folia 5,5 cm
- Valček
- papier na pečenie
- 6 – 8 Patisse Cookies vykrajovačky - okrúhle 6cm
Recept
1
Pripravte si 250 g FunCakes Mix for Sweet Cookie & Crust ( Predpripravená zmes na chrumkavé cesto )podľa návodu na obale. Cesto zabaľte do plastovej fólie a nechajte hodinu stuhnúť v chladničke.
2
Pripravte si 50 g FunCakes Mix pre Cremè Patisserie podľa návodu na obale.
3
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C).
4
Cesto z chladničky dobre vymiesime a na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrajovačky postriekame sprejom na pečenie a z cesta vykrajujeme kolieska. Do zdobiaceho vrecka dáme trochu cukrárskeho krému a do stredu plátku cesta zasadíme kopček cukrárskeho krému.
5
Počas pečenia nechajte krúžky okolo cesta. Mini kolieska upečieme asi za 20-25 minút do svetlohneda. Po upečení ich stiahneme z krúžkov a necháme vychladnúť. Umyte krúžky a znova ich položte okolo spodných častí papúč a na vnútornú stranu krúžkov prilepte okraj acetátovej fólie trochou vody.
6
Šľahačku vyšľaháme do tuha a 50 g FunCakes Bavarois Lesné ovocie zmiešame so 60 ml vody a vmiešame priamo do šľahačky. Kolieska na pečenie naplníme bavarois krémom a pečivo necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Ozdobte pečivo čerstvým ovocím a lístkom mäty.