Svieže Jarné Novinky - klik TU
Fruit tartelette
Máte čo oslavovať alebo máte jednoducho náladu na chutné občerstvenie? Potom choďte na túto ovocnú tartelette! Skutočná klasika vhodná na každú príležitosť!
45 minút Príprava
20 minút Pečenie
2 hod. Čakanie
pre 8-12 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny :
- 300 g FunCakes Zmes Crème Patisserie
- 100 g práškového cukru FunCakes
- 100 g FunCakes Chocolate Melts White
- 40 g FunCakes Mandľová múka Extra jemná
- Glazúra priesvitná na ovocie FunCakes Glaze
- 750 ml vody
- 220 g múky
- 150 g masla
- 30 g rozšľahaného vajíčka
- Soľ
- Jahody
- Maliny
- Čučoriedky
- kiwi
- Mango
Pomôcky :
- Olej v spreji
- forma na pie, quiche
- valček na cesto
- magic roll out prášok
Recept
1
Cesto na tartelette pripravíme z 220 g múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru , 40 g mandľovej múky FunCakes, štipky soli a 30 g vajíčka. Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte hodinu stuhnúť v chladničke.
2
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C).
3
Formu na tartaletky postriekajte olejom v spreji . Cesto z chladničky dobre vymiesime a na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. Vložte kus do formy a jemne stlačte okraje.
4
Prebytočné cesto odrežeme ostrým nožom a dno popicháme vidličkou. Základ na tartelette dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút do jemne hnedej farby a necháme vychladnúť.
5
300 g FunCakes Crème Patisserie pripravíme podľa návodu na obale a necháme stuhnúť v chladničke.
6
100 g FunCakes Chocolate Melts White roztopíme podľa návodu na obale a celé vnútro tartelette rozotrieme štetcom a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Čokoláda zabraňuje tomu, aby spodok bol ochabnutý a mäkký.
7
Na spodok tartelette natrieme Crème Patisserie a navrch položíme čerstvé ovocie. V miske premiešajte glazúru FunCakes Glaze Topping a rozotrite ju na ovocie.