Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Torta kráľovnej Victórie
Urobiť si svoj vlastný Victoria Sponge Cake môže byť pracná a komplikovaná záležitosť. Vďaka predpripravenej zmesy od Funcakes však bude tento obľúbený dezert kráľovenj Victórie hračka. Torta s lahodnou krémovou piškótou dochutená plnkou a čerstvým ovocím - v prípade kráľovenej to boli výhradne jahody. No rozhodne je toto cesto vhodné aj ako bábovka Vďaka maslu je toto piškótové cesto krémovejšie ako bežná piškóta.
30 min. Príprava
35 min. Pečenie
60 min Čakanie
pre 8-10 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny
- 250 g FunCakes predpripravená zmes na Victoria Sponge cake
- 50 g FunCakes Mix na Crème Suisse
- 550 ml vody
- 125 g masla
- 4,5 vajec (cca 225 g)
- Jahody
- Maliny
Pomôcky
- Olej v spreji na formu
- FunCakes cukrárkse vrecké
- Wilton špička #2A Round
- Pílka na korpus alebo rezacia obruč
- Wilton chladiacia mriežka
- Forma okrúhla PME Ø 20x7,5cm
Recept
1
Rúru predhrejeme na 190 °C (teplovzdušná rúra 170 °C).
2
Pripravte si 250 g FunCakes predpripravená zmes na Victoria Sponge cake podľa návodu na obale. Roztopené maslo pridajte v troch dávkach do cesta v mixéri a pred pridaním ďalšej dávky sa uistite, že je maslo úplne zapracované. Cesto miešajte 2 minúty pri strednej rýchlosti. Piškótu pečieme v rúre asi 35 minút. Necháme vychladnúť pomocou chladiacej mriežky.
3
Pripravte si 250 g FunCakes Mix na Crème Suisse podľa návodu na obale a vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 2A.
4
Zarovnávacou obručou tortu rozrežte na polovicu a naplňte veľkorysými kopčekmi Crème Suisse. Navrch poukladáme plátky jahôd a navrch položíme vrchnú časť piškóty. Tortu natrieme trochou Créme Suisse a bohato obložíme jahodami a malinami.