Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

Torta kráľovnej Victórie

Urobiť si svoj vlastný Victoria Sponge Cake môže byť pracná a komplikovaná záležitosť. Vďaka predpripravenej zmesy od Funcakes však bude tento obľúbený dezert kráľovenj Victórie hračka.  Torta s lahodnou krémovou piškótou dochutená plnkou a čerstvým ovocím - v prípade kráľovenej to boli výhradne jahody.  No rozhodne je toto cesto vhodné aj ako bábovka  Vďaka maslu je toto piškótové cesto  krémovejšie ako bežná piškóta. 

 
 

Victoria Sponge Cake - slide 1

Victoria Sponge Cake - slide 2
 
 

 
 

30 min. Príprava

35 min. Pečenie

60 min Čakanie

 
 

 
 

pre 8-10 ľudí

 

 
 

Ingrediencie a pomôcky

Suroviny 

  • 250 g  FunCakes predpripravená zmes na Victoria Sponge cake
  • 50 g FunCakes Mix na Crème Suisse
  • 550 ml vody
  • 125 g  masla
  • 4,5 vajec (cca 225 g)
  • Jahody
  • Maliny

Pomôcky 

  • Olej v spreji na formu 
  • FunCakes cukrárkse vrecké 
  • Wilton špička #2A Round
  • Pílka na korpus alebo rezacia obruč
  • Wilton chladiacia mriežka 
  • Forma okrúhla PME Ø 20x7,5cm
 

Recept

1
Rúru predhrejeme na 190 °C (teplovzdušná  rúra 170 °C).

2
Pripravte si 250 g FunCakes predpripravená zmes na Victoria Sponge cake  podľa návodu na obale. Roztopené maslo pridajte v troch dávkach do cesta v mixéri a pred pridaním ďalšej dávky sa uistite, že je maslo úplne zapracované. Cesto miešajte 2 minúty pri strednej rýchlosti. Piškótu pečieme v rúre asi 35 minút. Necháme vychladnúť pomocou chladiacej mriežky.

3
Pripravte si 250 g FunCakes Mix na Crème Suisse podľa návodu na obale a vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 2A.

4
Zarovnávacou obručou tortu rozrežte na polovicu a naplňte veľkorysými kopčekmi Crème Suisse. Navrch poukladáme plátky jahôd a navrch položíme vrchnú časť piškóty. Tortu natrieme trochou Créme Suisse a bohato obložíme jahodami a malinami.

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia