Svieže Jarné Novinky - klik TU
Čokoládová torta s čarovným krémom
Jednoduchá čokoládová tortička s Čarovným krémom a stekancami z čokolády.
45 min. Príprava
30 min. Pečenie
15 min Čakanie
pre 12-16 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
- 380 g FunCakes Choco Sponge Cake
- 150 g FunCakes Mix for Enchanted Cream® Choco
- FunCakes Choco Drip Chocolate
- FunCakes Hazelnut Crunch
- FunCakes Chocolate Crispy Pearls Mix
- 200 ml mlieka
- 80 ml vody
- 5 vajec (approx. 250 g)
Pomôcky
- olej v spreji na formu
- FunCakes cukrárske vrecká
- PME forma Ø 15x7,5cm (môžu byť aj 2ks)
- Chladiacia mriežka
- Wilton otočný podnos
- Wilton špička #1M Open Star
- Wilton spatula cukrárska
- pílka na korpus alebo rezacia obruč
Recept
1
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C).
2
Pripravte si 190 g FunCakes predpripravená zmes na čokoládovú piškótu podľa návodu na obale. Naplníme vymastenú formu a korpus pečieme vo vyhriatej rúre asi 25-30 minút. Nechajte tortu vychladnúť pomocou chladiacej mriežky. Rovnakým spôsobom upečieme druhý korpus.
3
Pripravte si 150 g Enchanted Cream® Choco (čokoládový čarovný krém) podľa návodu na obale. Korpusy raz prerežte s pílkou na korpusy alebo s rezacou obručou. Naukladajte vrstvy korupusu na seba aj s Enchanted Cream® Choco. Natrite aj vonkajjšiu časť. Zvyšný krém Enchanted Cream® Choco vložte do cukrárskeho vrecka so špičkou č. 1M. Tortu vložte na pol hodiny do chladničky.
4
FunCakes Choco Drip Chocolate zohrejte podľa návodu na obale a ťahajte stekance po okraji torty. Dôležité je, aby bola torta studená a čokoládové hmota nie príliš horúca.
5
Rukou zatlačte trochu lieskových orieškov pozdĺž spodného okraja koláča a urobte pekné, bohaté špirály na vrchu pomocou Enchanted Cream® Choco v sáčku. Na záverz vyzdobte chrumkavými guličkami funcakes Chocolate Crispy Pearls Mix.