Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Kvetinová torta - Maľovaná
Jednoduchá narodeninová torta s maľovanými ozdobami s využitím potravinárskych fixiek Funcakes
90 min. Príprava
35 min. Pečenie
60 min Čakanie
pre 8-10 ľudí
Ingrediencie
Suroviny :
- 250 g FunCakes predpripravená svetlá piškota Deluxe
- 200 g FunCakes Swiss Meringue Buttercream
- 100 g FunCakes Royal Icing
- 600 g poťahovej hmoty FunCakes biela
- FunCakes Food Color Gel Red - gelová farba v tube
- FunCakes sada potravinárskych fixiek
- FunCakes Magic Roll-Out prášok
- 440 g masla
- 165 ml vody
- 4 vajcia (cca 200 g)
- Džem podľa vlastného výberu
Recept
1
Rúru predhrejeme na 175°C (tvz.rúra 160°C).
2
Pripravte si 250 g FunCakes predpripravená zmes na svetlú piškótu Deluxe podľa návodu na obale. Formu na pečenie vymastímena dne sprejom na pečenie a po bokoch môžme použiť papier na pečenie . Lyžicou nalejte cesto do formy a pečte piškótu asi 30-35 minút. Korpus necháme vychladnúť pomocou chladiacej mriežky.
3
Pripravte si 200 g FunCakes Swiss Meringue Buttercream - podľa návodu na obale.
4
Pripravte si 100 g FunCakes Royal icing podľa návodu na obale. Zafarbite kráľovskú glazúru na červeno a vložte ju do zdobiaceho vrecka s adaptérom a špičkou č. 102. Na list pergamenového papiera vytvorte z krému malé púčiky kvetov. Uistite sa, že hrubá časť trysky je na papieri na pečenie a urobte akúsi slučku. Toto je váš prvý okvetný lístok.
5
Teraz umiestnite dýzu kolmo na spodok vášho prvého striekaného listu a natočte naň druhý list. Nechajte uschnúť na vzduchu, najlepšie cez noc.
6
Piškótu 2- až 3-krát prekrojte pílkou na korupusy a naplňte džemom podľa vlastného výberu a krémom Swiss Meringue. Celú vonkajšiu stranu pokryjeme vrstvou krému a necháme stuhnúť v chladničke. Potom nanesieme druhú vrstvu krému a necháme opäť stuhnúť v chladničke.
7
Fondán dobre prehnetieme a vyvaľkáme na hrúbku asi 2 až 3 mm a potiahneme tortu.
8
Jedlými fixami Funcakes nakreslite na tortu vetvičky s listami a kvetmi a sem-tam prilepte červený púčik s kráľovskou polevou.