Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Red Velvet torta s ovocím
Tradičná americká torta Red Velvet. Efektná tortička ktorá vnútri ukrýva červenú zamatovú piškótu v kombinácii s chutným výraným bielym krémom.
60 min. Príprava
35 min. Pečenie
0 min Čakanie
pre 12-16 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny :
- 660 g FunCakes Red Velvet predpripravená zmes
- Mascarpone krém s príchuťou FunCakes
- 260 ml vody
- 200 ml mlieka
- 130 ml rastlinného oleja
- 4 vajcia (cca 200 g)
- Černice
- Čučoriedky
- Maliny
- Jahody
Pomôcky :
Olej v spreji na formu
Formu na pečenie Ø 20x7,5cm
Zarovnávač na tortu Wilton 25 cm
Chladiaca mriežka Wilton
Otočný podnos Wilton
Wilton spatula 22,5 cm
Škrabka PME hladká
Recept
1
Pripravte 330 g FunCakes predpripravená zmes na Red Velvet Cake podľa návodu na obale. Dávaj pozor! Pripravte si to na 2 formy (toto množstvo nie je vhodné na pečenie naraz v jednej forme ) Do vymastenej formy dáme lyžicou cesto na 1 koláč. Pečieme asi 30-35 minút a po upečení preložíme na chladiacu mriežku, aby vychladlo. Opakujte vyššie uvedené kroky pre ďalšiu Red Velvet tortu.
2
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C).
3
Pripravte si 200 g FunCakes Enchanted Cream® (čarovný krém) podľa návodu na obale a dochuťte príchuťou Funcakes Mascarpone. Pridajte podľa chuti.
4
Obidva korpusy Red velvet dvakrát prerežte zarovnávačom tort. Rozdrobte dve horné polovice, ostatné 4 časti na seba poukladajte pomocou Enchanted Cream®. Začínate a končíte spodným rezom, aby sa vám torta pekne zarovnala.
5
Tortu dookola prikryte hrubou vrstvou Enchanted Cream®, použite otočný podnos a hladítko, aby ste získali pekný rovný a hladký vzhľad torty.
6
Rozdrovené kúsky piškóty prilepte na boky a posypte aj na stred vrchnej časti. Ozdobte tortu čerstvým ovocím.