Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

Red Velvet torta s ovocím 

Tradičná americká torta Red Velvet. Efektná tortička ktorá vnútri ukrýva červenú zamatovú piškótu v kombinácii s chutným výraným bielym krémom.   

 
 

 

 
 

 
 

60 min. Príprava

35 min. Pečenie

0 min Čakanie

 
 

 
 

pre 12-16 ľudí

 

 
 

Ingrediencie a pomôcky

Suroviny : 

  • 660 g FunCakes Red Velvet predpripravená zmes
  • Mascarpone krém s príchuťou FunCakes
  • 260 ml vody
  • 200 ml mlieka
  • 130 ml rastlinného oleja
  • 4 vajcia (cca 200 g)
  • Černice
  • Čučoriedky
  • Maliny
  • Jahody

Pomôcky : 

Olej v spreji na formu 
Formu na pečenie  Ø 20x7,5cm
Zarovnávač na tortu Wilton 25 cm
Chladiaca mriežka Wilton
Otočný podnos  Wilton
Wilton spatula 22,5 cm
Škrabka PME hladká

 

Recept

1
Pripravte 330 g FunCakes predpripravená zmes na Red Velvet Cake podľa návodu na obale. Dávaj pozor! Pripravte si to na 2 formy  (toto množstvo nie je vhodné na pečenie naraz v jednej forme ) Do vymastenej formy dáme lyžicou cesto na 1 koláč. Pečieme asi 30-35 minút a po upečení preložíme na chladiacu mriežku, aby vychladlo. Opakujte vyššie uvedené kroky pre ďalšiu Red Velvet tortu.

2
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C).

3
Pripravte si 200 g FunCakes Enchanted Cream® (čarovný krém) podľa návodu na obale a dochuťte príchuťou Funcakes Mascarpone. Pridajte podľa chuti.

4
Obidva korpusy Red velvet dvakrát prerežte zarovnávačom tort. Rozdrobte dve horné polovice, ostatné 4 časti na seba poukladajte pomocou Enchanted Cream®. Začínate a končíte spodným rezom, aby sa vám torta pekne zarovnala.

5
Tortu dookola prikryte hrubou vrstvou Enchanted Cream®, použite otočný podnos a hladítko, aby ste získali pekný rovný a hladký vzhľad torty. 

6
Rozdrovené kúsky piškóty prilepte na boky a posypte aj na stred vrchnej časti. Ozdobte tortu čerstvým ovocím.

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia