Svieže Jarné Novinky - klik TU
Bavarois torta so zrkadlovou polevou
Viac možností podľa vlastnej chuti - jahodová -lesné ovocie - čokoládová...
Základná krémová torta s Bavarois krémom a zrkadlovou polevou na vrchu.
50 min. Príprava
20 min. Pečenie
60 min Čakanie
pre 8-10 ľudí
Ingrediencie
Suroviny :
- 500 g FunCakes Mix na Cookies
- 150 g FunCakes Mix for Bavarois Natural
- FunCakes Speculoos Spices
- FunCakes príchuť lieskové oriešky alebo iná podľa typu torty
- FunCakes Glitter Glaze Topping Gold (mirror poleva zlatá) - alebo iná podľa typu torty
- 750 ml šlahačky
- 275g masla
- 180 ml vody
- 1 vajce
Pomôcky :
- stužovacia folia
- otváracia forma (ráfik)
- papier na pečenie
Recept
1
Pripravte si 500 g FunCakes predpripravená zmes na Cookies (linecké cesto) s korením speculoos podľa návodu na obale. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme hodinu stuhnúť v chladničke.
2
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnýá rúra 160°C).
3
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 2 až 3 mm a plech vystelieme papierom na pečenie. Korpus pečieme asi 12-17 minút a necháme vychladnúť.
4
Dno pekáča vystelieme papierom na pečenie a vnútorný okraj obalíme stužovacou fóliou. Cookies rozlomte na kúsky a rozdrvte. Pridajte k tomu rozpustené maslo. Vložte na dno formy a dobre pritlačte. Odložíme na pol hodiny do chladničky.
5
250 ml smotany na šľahanie vyšľaháme, 50 g FC Bavarois Neutral rozmiešame so 60 ml vody a premiešame do pripravenej šľahačky. Nalejeme na cookies základ a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
6
Potom vyšľaháme zvyšok šľahačky do správnej konzistencie , zmiešame so zvyškom pripravenej neutral bavarois ale primiešame podľa vlastnej chute príchuť , napr. Lieskové oriešky. Nalejte to na bielu neutrálnu vrstvu bavarois krému. A znovu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, najlepšie dlhšie. Máme tak 2 farebný krém.
7
Top zalejte s hotovou Mirror polevou Funcakes podľa vlastného výberu - Zlatá , Jahodová, Caramelová, Čokoládová, Číra...
a roztiahnite spatulou po celej torte.