Svieže Jarné Novinky - klik TU
Mirror Glaze Cake
3D torta s využitím zrkadlového lesku
20 min. Príprava
35 min. Pečenie
24 hod. Čakanie
pre 8-10 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
- 150 g FunCakes predpripravená zmes na svetlú piškótu Deluxe
- 100 g FunCakes Mix pre Bavarois Natural
- 1 téglik FunCakes Mirror Glaze
- FunCakes Food Color Gel fialový
- FunCakes Food Color Gel ružový
- FunCakes Food Color Gel biela
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 135 ml vody
- 3 vajcia (cca 150 g)
- Džem podľa vlastného výberu
- Černice
- Maliny
Pomôcky
Podložka 15 cm
Silikomart 3D forma Goccia
Chladiacia mriežka
Olej v spreji
Forma okrúhla PME (15cm)
Naberačka s lievikom
Recept
1
Rúru predhrejeme na 180°C (Tvz. rúra na 160°C).
2
Pripravte si 150 g FunCakes predpripravená zmes na Piškótu Deluxe podľa návodu na obale. Formu (priem. 15cm) vymastíme sprejom na pečenie, cesto vložíme do formy a pečieme asi 30-35 minút. Tortu necháme vychladnúť pomocou chladiacej mriežky. Korpus následne dvakrát prekrojíme s pílkou alebo s pomocou obruče na rezanie korpusov.
3
500 ml smotany na šľahanie vyšľaháme - nie celkom do tuha. Zmiešajte 100 g FunCakes Mix for Bavarois Natural so 120 ml vody a vmiešajte priamo do šľahačky.
4
Do silikónovej formy Silikomart nalejte trochu bavorois krému, opatrne doň vtlačte stredný plátok sušienky a uistite sa, že okraje okolo plátku sušienky sú vyplnené krémom.
5
Plát korpusu natrieme džemom podľa vlastného výberu a položíme do formy. Formu naplníme zvyškom krému . Jemne kývajte dopredu a dozadu, aby sa vzduchové bubliny dostali hore a prikryte posledným plátkom korpusu (odproúčame spodný diel lebo má peknú kôrku. Formu takto vložte na noc do mrazničky.
6
Zrkadlovú polevu rozdeľte na 3 misky a každú misku zafarbite gélom. Korpus vyberte z mrazničky a opatrne vyberte zo silikonovej formy.
7
Tortu položte na 15 cm podložku a otočte ju do finálnej podoby. Bavarois krém by mal presahovať ale torta musí stáť na piškotovom ceste.
8
Zrkadlovú polevu ešte raz premiešame a všetky tri spolu nalejeme do naberačky s lievikom aby sme mohli jednoducho celú tortu zaliať Dvakrát alebo trikrát farby premiešajte pre mramorový efekt a vylejte na zamrznutú tortu. Necháme dobre odkvapkať na mriežke prebytočnú polevu.
9
Asi po pol hodine môžete nožom alebo kovovou špachtľou odstrániť odkvapkávanie spodného okraja koláča. Položte tortu na servírovaciu podložku a nechajte ho ďalej rozmraziť v chladničke.