Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

French bûche de Noël 

Vianočná roláda  French bûche de Noël je tradičný francúzsky vianočný dezert, ktorý sa podáva na Štedrý večer. Tento lahodný recept zaberie dosť času, no nakoniec máte ten najchutnejší dezert, aký si viete predstaviť.

 
 

 
 

 
 

1 hodina Príprava

15 min. Pečenie

3 hod. Čakanie

 
 

 
 

pre  10-12 ľudí

 

 
 

Ingrediencie a pomôcky

Suroviny : 

Pomôcky 

  • Wilton -cukrárksy valček 22,5 cm
  • pergamenový papier
  • Wilton Decorator Profi spatula šikmá 
  • Vykrajovačky na lístky cezmíny alebo formička 
  • cukrárksy štetec 
  • Čistá vyžehlená utierka
  • Plastová fólia
  • Perforované (dierkované) plechy alebo forma Choix od Silikomart 
  • Forma na rolády Scrapcooking 
 

Recept

Pripravte si 200 gramov FunCakes Buttercream, ako je uvedené na obale, a dochuťte pomocou príchute Čučoriedka od Funcakes. 

Tip! Pre úplne nový variant tohto receptu môžete nahradiť čučoriedkovú príchuť  s príchuťou škorice, zmes FunCakes pre čokoládovú piškótu pre FunCakes zmes pre svetlú piškótu Deluxe (pozor na upravené množstvo vody!) a práškový cukor kakao.

2
Pripravte si 400 gramov FunCakes Chocolate Ganache ako je uvedené na obale a nechajte vychladnúť.

3
Rúru predhrejeme na 150°C (teplovzdušná rúra na 130°C).

4
Pripravte si 250 gramov FunCakes zmes na čokoládovú piškótu, ako je uvedené na obale. Dva plechy prikryte papierom na pečenie a rozdeľte cesto na plechy. Piškóty pečieme cca. 10 – 12 minút do zlatista. Položte jednu piškótu hore dnom na čistú utierku, odstráňte pergamenový papier a zrolujte ju pomocou utierky. Koláč necháme vychladnúť a zopakujeme to aj s ďalšou piškótou. 

5
Opatrne rozvinieme piškóty a nanesieme vrstvu čučoriedkového krému. Nepreháňajte to, inak sa vám maslový krém z koláča vyvaľká! Piškóty pomocou utierok zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

6
Vychladnutú ganache vyšľaháme a nanesieme v tenkej vrstve na tortové rolky. Vložte ho na pol hodiny do chladničky a pomocou špachtle naneste ďalšiu vrstvu ganache. Koláčiky nemusia byť hladké a vložte ich späť do chladničky na pol hodiny.

7
Vymieste 100 gramov bieleho fondánu a rozvaľkajte ho na doske pokrytej práškovým cukrom. Vykrojte listy cezmíny a nechajte ich na vzduchu uschnúť. Vytvorte si svoj vlastný náter pomocou rejuvenátora (alkoholu) a zlatej práškovej farby. Namaľujte listy cezmíny zlatou farbou.

8
Vyberte rolky z torty z chladničky a ozdobte ich lístkami cezmíny, červenými čokoládovými guličkami a kakaovým práškom.

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia