Svieže Jarné Novinky - klik TU
Eton Mess so žltým ovocím
Eton mess je tradičný anglický dezert pozostávajúci zo zmesi jahôd, pusinky a šľahačky. Prvýkrát sa spomína v tlači v roku 1893 a bežne sa verí, že pochádza z Eton College a podáva sa na každoročnom kriketovom zápase proti žiakom školy Harrow School.Tradičnej verzii sme dali šmrnc pridaním žltého namiesto červeného ovocia.
25 minút Príprava
2 hod. 30 min. Pečenie
0- Čakanie
pre 4-6 ľudí
pre 10-12 ľudí
Ingrediencie Eton Mess
Suroviny
- 14 g FunCakes Meringue prášok (pusinky)
- 70 g stabilizátora šľahačky FunCakes
- FunCakes Candy Choco Pearls Veľké zlaté
- 375 g jemného kryštálového cukru
- 125 ml vody
- 500 ml šľahačkovej smotany
- Žlté ovocie podľa vlastného výberu, napr.: zlaté kiwi, mango, ananás,
Recept na Eton Mess
1
14 g FunCakes Meringue prášku na pusinky spolu so 125 g jemného kryštálového cukru a 125 ml vody dáme do misky, miešame, kým sa cukor nerozpustí a necháme chvíľu odležať.
2
Zmes preložíme do odmastenej misky a metličkou pri vysokej rýchlosti vymiešame do peny. Počas miešania postupne pridávame zvyšok cukru. Habarkujte vysokou rýchlosťou, kým sa nebude mať pevnú konzistenciu a budete môcť ťahať kopčeky, ktoré neklesnú späť.
3
Rúru predhrejeme na 120°C (teplovzdušnú na 100°C) a plech vystelieme papierom na pečenie.
4
Na papier na pečenie lyžicou nanášame penu na pusinky na 6 veľkých dávok. Nemusia byť dokonale tvarované, pretože sa nakoniec rozbijú na kúsky. Pusinky sušte asi 2,5 hodiny v rúre a potom ich nechajte v rúre vychladnúť. Počas chladnutia sa uistite, že je rúra vypnutá.
5
Žlté ovocie nakrájame na kúsky a pusinky tiež nahrubo nalámeme na malé sústa. Oddeľte kúsky manga a pusinky na ozdobu.
6
500 ml šľahačky vyšľaháme so 70 g stabilizátora šľahačky FunCakes dotuha a premiešame cez žlté ovocie a malé kúsky pusiniek.
7
Na spodok pohárov položte vrstvu kúskov manga a navrch naberajte pusinky. Ozdobte hrubými kúskami pusiniek a FunCakes čokoládovými guličkami XL 10mm v zlatej farbe.