Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Talianske tiramisu
Tiramisu je pôvodne taliansky dezert a stal sa obrovskou klasikou. S týmto receptom si môžete upiecť ten najchutnejší dezert zo všetkých talianskych dezertov.
1 hodina Príprava
10 min. Pečenie
3 hod. Čakanie
pre 8-10 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny :
- 200 g FunCakes Mix na piškótu Deluxe
- 200 g FunCakes Zmes na Buttercream
- Pasta s príchuťou FunCakes Tiramisu
- 2 lyžice práškového cukru FunCakes
- 6 vajec (cca 300 g)
- 220 ml vody
- 250 g masla
- 500 g mascarpone
- 1 dl silnej kávy alebo espressa
- Trochu Cointreau (pomarančový likér)
- práškový cukor
- Kakaový prášok
Pomôcky :
- Jednorazové zdobiace sáčky FunCakes
- Forma na tiramisu alebo ráfik -
- Wilton Decorating Tip #1A Okrúhly
- Wilton Decorating Tip #1M Open Star
- Pergamenový papier na pečenie
- Wilton profi špachtľa šikmá
- Malá miska
Recept
1
Pripravte si z 200 gramov FunCakes Buttercream ako je uvedené na obale a podľa chuti pridajte príchuť Funcakes Tiramisu.
2
Rúru predhrejeme na 150°C (teplovzušná na 130°C).
3
Pripravte si z 200 gramov FunCakes predpripravená piškóta - Sponge Cake Deluxe, tak ako je uvedené na obale. Špičku vložíme do zdobiaceho vrecka a naplníme piškótovým cestom. Na plech vystlaný papierom na pečenie a posypaný jemným cukrom poukladáme pásiky asi 10 cm - vytvoríme dlhé piškóty. Udržujte dostatočnú vzdialenosť medzi piškotami, pretože mierne vzrastú. Piškóty pečieme v strede predhriatej rúry 10 minút a necháme vychladnúť pomocou chladiacej mriežky.
4
Do misky dáme 1 dl kávy s trochou Cointreau (Pomarančový likér) a necháme vychladnúť.
5
Zmiešajte dva žĺtky s 2 polievkovými lyžicami krupicového cukru, kým nezískajú krémovú farbu. Vmiešame 500 gramov mascarpone do zmesi, kým nebude bez hrudiek. Ak chcete, môžete pridať dve polievkové lyžice kávy s Cointreau.
6
Do mascarpone zmesi vyšľaháme stierkou 2 bielka. Vložte do chladničky až do použitia.
7
Spodok formy prikryte dvoma pásikmi pergamenového papiera s koncami prevísajúcimi cez okraj.
8
Na spodok natrieme vrstvu mascarpone krému. Pásikové piškóty namočíme do kávy a poukladáme na mascarpone krém. Naneste vrstvu tiramisu maslového krému na piškóty a pridajte ďalšiu vrstvu namočenej v káve, ktorú prekryte vrstvou mascarpone. Pridajte ďalšiu vrstvu namočených piškót v kréme a tiramisu buttercream
9
Vložte špičku č. 1M do zdobiaceho vrecka a vyzdobte kopčeky cez celé tiramisu.
10
Tiramisu necháme stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, najlepšie však cez noc, aby sa chute dobre vstrebali a tesne pred podávaním tiramisu ozdobíme posypaním kakaa.