Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

Talianske tiramisu 

Tiramisu je pôvodne taliansky dezert a stal sa obrovskou klasikou. S týmto receptom si môžete upiecť ten najchutnejší dezert zo všetkých talianskych dezertov.

 
 

 

 

 
 

 
 

1 hodina Príprava

10 min. Pečenie

3 hod. Čakanie

 
 

 
 

pre  8-10 ľudí

 

 
 

Ingrediencie a pomôcky

Suroviny :

  • 200 g FunCakes Mix na piškótu Deluxe
  • 200 g FunCakes Zmes na Buttercream
  • Pasta s príchuťou FunCakes Tiramisu
  • 2 lyžice práškového cukru FunCakes
  • 6 vajec (cca 300 g)
  • 220 ml vody
  • 250 g  masla
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl silnej kávy alebo espressa
  • Trochu Cointreau (pomarančový likér)
  • práškový cukor
  • Kakaový prášok

Pomôcky :

  • Jednorazové zdobiace sáčky FunCakes
  • Forma na tiramisu alebo ráfik - 
  • Wilton Decorating Tip #1A Okrúhly
  • Wilton Decorating Tip #1M Open Star
  • Pergamenový papier na pečenie
  • Wilton profi špachtľa šikmá
  • Malá miska
 

Recept

1
Pripravte si z 200 gramov FunCakes Buttercream ako je uvedené na obale a podľa chuti pridajte príchuť Funcakes Tiramisu.

2
Rúru predhrejeme na 150°C (teplovzušná  na 130°C).

3
Pripravte si z 200 gramov FunCakes predpripravená piškóta - Sponge Cake Deluxe, tak ako je uvedené na obale. Špičku vložíme do zdobiaceho vrecka a naplníme piškótovým cestom. Na plech vystlaný papierom na pečenie a posypaný jemným cukrom poukladáme pásiky asi 10 cm - vytvoríme dlhé piškóty. Udržujte dostatočnú vzdialenosť medzi piškotami,  pretože mierne vzrastú. Piškóty pečieme v strede predhriatej rúry 10 minút a necháme vychladnúť pomocou chladiacej mriežky.

4
Do misky dáme 1 dl kávy s trochou Cointreau (Pomarančový likér)  a necháme vychladnúť.

5
Zmiešajte dva žĺtky s 2 polievkovými lyžicami krupicového cukru, kým nezískajú krémovú farbu. Vmiešame 500 gramov mascarpone do zmesi, kým nebude bez hrudiek. Ak chcete, môžete pridať dve polievkové lyžice kávy s Cointreau.

6
Do mascarpone zmesi vyšľaháme stierkou 2 bielka. Vložte do chladničky až do použitia.

7
Spodok formy prikryte dvoma pásikmi pergamenového papiera s koncami prevísajúcimi cez okraj.

8
Na spodok natrieme vrstvu mascarpone krému. Pásikové piškóty namočíme do kávy a poukladáme na mascarpone krém. Naneste vrstvu tiramisu maslového krému na piškóty a pridajte ďalšiu vrstvu namočenej v káve, ktorú prekryte vrstvou mascarpone. Pridajte ďalšiu vrstvu namočených piškót v kréme a tiramisu buttercream 

9
Vložte špičku č. 1M do zdobiaceho vrecka a vyzdobte kopčeky cez celé tiramisu.

10
Tiramisu necháme stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, najlepšie však cez noc, aby sa chute dobre vstrebali a tesne pred podávaním tiramisu ozdobíme posypaním kakaa.

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia