Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Red Velvet Bavarois dezert
Dobrý dezert nikdy neuškodí. V kombinácii s červeným red velvet cestom a jahodovým bavorois krémom úžasne zakončíte večeru. Dobrú chuť!
40 minút Príprava
35 min. Pečenie
60 min. Čakanie
pre 8 ľudí
Suroviny a pomôcky
- 330 g FunCakes Mix na tortu Red Velvet
- 50 g FunCakes Zmes Bavarois Jahodové
- 75 g FunCakes Mix pre Enchanted Cream®- Čarovný krém
- 290 ml vody
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 65 ml rastlinného oleja
- 2 vajcia (cca 100 g)
- Jahody
- Cukrové kvietky na zdobenie
Recept
1
Rúru predhrejeme na 175 °C (teplovzdušná rúra 160 °C).
2
Pripravte si 330 g FunCakes zmes na Red Velvet Cake, ako je uvedené na obale. Formu vymastíme olejom v spreji a rozlejeme cesto do formy. Koláč pečieme 30–35 minút v strede predhriatej rúry. Korpus necháme vychladnúť na chladiacej mriežke.
3
Korpus prekrojíme dvakrát na polovicu. Stredný plát použite na dezerty, ostatné plátky môžete uložiť do mrazničky a použiť na neskôr.
4
Vyšľahajte šľahačku, pripravte si 50 g FunCakes Bavarois ako je uvedené na obale a vmiešajte priamo do šľahačky.
5
Rozdrobte kúsok korpusu s Red Velvetu a rozložte ho na dno vašich dezertných pohárov alebo misiek. Bavarois vložíme lyžičkou do zdobiaceho vrecka a odrežeme malú špičku. Poháre naplníme vrstvou bavarois krému necháme stuhnúť v chladničke.
6
Pripravte si 75 g FunCakes čarovného krému (Enchanted Cream®), ako je uvedené na obale. Lyžičkou to vložte do zdobiaceho vrecka so špičkou č. 1M a nastriekajte malé kopčeky na bavarois. Ozdobte plátkom jahody a jedlým kvetom.