Svieže Jarné Novinky - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 

Mochito Bavarois koláčik

Zahryznite sa do tohto lahodného Mojito SunDance, zatvorte oči a predstavte si seba na tropickom ostrove.

 
 

Mojito Bavarois koláč - slide 1

Mojito Bavarois koláč - slide 2

Mojito Bavarois koláč - slide 3

Mojito Bavarois koláč - slide 4

Mojito Bavarois koláč - slide 5
 
 

 
 

 
 

1hod 30 minút Príprava

1 hod 20 min. Pečenie

30 hod. Čakanie

 
 

 

pre  8-12 ľudí

 

 
 

 

pre  6-8 ľudí

 

 
 

Ingrediencie

Suroviny 

  • 250 g FunCakes zmes na Cupcakes
  • 75 g FunCakes Mix pre Enchanted Cream®
  • 100 g FunCakes  Bavarois – natural (čistý) 
  • 375 g polevy FunCakes Glaze
  • 100 g FunCakes Chocolate Melts – biela čokoláda 
  • 20 g FunCakes  Bielka v prášku - extra šľahateľné
  • FunCakes faba v tube  – listová zelená
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 170 ml vody
  • 140 gramov kryštálového cukru
  • 125 g masla
  • 80 ml bieleho rumu
  • 50 ml mlieka
  • 40 ml čerstvej limetkovej šťavy
  • 5 limetiek
  • 3 vajcia (cca 150 g)
  • 10 vetvičiek mäty

Pomôcky 

  • FunCakes cukrárske vrecká 
  • Papier na pečenie 
  • FunCakes stužovacia fólia
  • špička na zdobenie Wilton #125
  • špička na zdobenie Wilton #1A
  • Chladiaca mriežka Wilton alebo Patisse 
  • Nastaviteľná forma (oválna)  -  veľké alebo malé 
 

Recept na Mochito Bavarois koláčik

1
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú na 160°C).

2
Pripravte cesto  z 250 gramov FunCakes zmes na  Cupcakes, postupujte podľa návodu na obale. Rozložte ho na plech pokrytý papierom na pečenie na hrúbku 1 cm . Toto pečieme 15-20 minút do zlatista a potom necháme vychladnúť na chladiacej mriežke.

3
Jemne nasekajte lístky z 8 vetvičiek mäty. Nastrúhajte kôru zo 4 limetiek. Vyskladajte si veľkosť ráfika Patisse (oval) na vhodnú veľkosť a vykrojte plát koláča . Položte to na podložku, ktorá sa vám zmestí do mrazničky. 

4
Pripravte si 100 gramov FunCakes zmes na Bavarois krém s 80 ml bieleho rumu a 40 ml čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy. Vyšľaháme 500 ml šľahačky a pridáme Bavarois krém spolu s mätou a limetkovou kôrou. Zmes zafarbite trochou potravinárskej zelenej farby Funcakes Leaf Green v tube. 

5
Na vnútornú stranu formy na pečenie dáme stužovaciu fóliu, pridáme bavorais krém  a dáme aspoň na deň do mrazničky. Glaze topping (mirror poleva Funcakes)  si pripravíme s kôrou z 1 limetky a šťavou z polovice limetky.  Natrieme na vrch na zamrznutý Bavarois mojito krém. 

Teraz to ešte dáme do chladničky aby sa pomalým rozmrazením spojili. 

6
Rúru predhrejeme na 130°C (teplovzdušná rúra 110°C).

7
Na pusinky (meringue)  zohrejeme kryštálový cukor v rúre 10 minút. Uistite sa, že neskaramelizuje.

20 gramov prášku z vaječných bielkov (Egg White Powder) spolu so 120 ml vody dáme do misky, intenzívne premiešame a na 10 minút odstavíme. Na vysokom stupni vyšľaháme mixérom do peny, pomaly a postupne pridávame teplý cukor z rúry. Pena na pusinky je hotová, keď si môžete nakresliť pekné biele kopčeky. Zmes so zdobiacou špičkou č. 1A vložíme do cukrárskeho vrecka a na plech pokrytý papierom na pečenie navrstvíme malé tufy. Toto pečieme v rúre hodinu, kým nevyschne. Zohrejte bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre a na papier na pečenie spravte pekné veľké čiapky (kolieska). Odložíme na 15 minút do chladničky.

Tip! V prípade potreby jemne poklepte na stôl, aby čokoládové čiapočky mohli roztiecť  a vyrovnať sa.

8
Pripravte si zo 75 g FunCakes Enchanted Cream®, ako je uvedené na obale. Vložte ho do zdobiaceho vrecka so zdobiacou špičkou #125 a robte cik-cak pohyb s krémom po dĺžke torty. Ozdobte plátkami limetky, lístkami mäty, kolieskami čokolády a pusinkami.

 
 
 

 



 

 
 
Funcakes produkty - skús aj toto :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia