Svieže Jarné Novinky - klik TU
Mochito Bavarois koláčik
Zahryznite sa do tohto lahodného Mojito SunDance, zatvorte oči a predstavte si seba na tropickom ostrove.
1hod 30 minút Príprava
1 hod 20 min. Pečenie
30 hod. Čakanie
pre 8-12 ľudí
pre 6-8 ľudí
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g FunCakes zmes na Cupcakes
- 75 g FunCakes Mix pre Enchanted Cream®
- 100 g FunCakes Bavarois – natural (čistý)
- 375 g polevy FunCakes Glaze
- 100 g FunCakes Chocolate Melts – biela čokoláda
- 20 g FunCakes Bielka v prášku - extra šľahateľné
- FunCakes faba v tube – listová zelená
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 170 ml vody
- 140 gramov kryštálového cukru
- 125 g masla
- 80 ml bieleho rumu
- 50 ml mlieka
- 40 ml čerstvej limetkovej šťavy
- 5 limetiek
- 3 vajcia (cca 150 g)
- 10 vetvičiek mäty
Pomôcky
- FunCakes cukrárske vrecká
- Papier na pečenie
- FunCakes stužovacia fólia
- špička na zdobenie Wilton #125
- špička na zdobenie Wilton #1A
- Chladiaca mriežka Wilton alebo Patisse
- Nastaviteľná forma (oválna) - veľké alebo malé
Recept na Mochito Bavarois koláčik
1
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú na 160°C).
2
Pripravte cesto z 250 gramov FunCakes zmes na Cupcakes, postupujte podľa návodu na obale. Rozložte ho na plech pokrytý papierom na pečenie na hrúbku 1 cm . Toto pečieme 15-20 minút do zlatista a potom necháme vychladnúť na chladiacej mriežke.
3
Jemne nasekajte lístky z 8 vetvičiek mäty. Nastrúhajte kôru zo 4 limetiek. Vyskladajte si veľkosť ráfika Patisse (oval) na vhodnú veľkosť a vykrojte plát koláča . Položte to na podložku, ktorá sa vám zmestí do mrazničky.
4
Pripravte si 100 gramov FunCakes zmes na Bavarois krém s 80 ml bieleho rumu a 40 ml čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy. Vyšľaháme 500 ml šľahačky a pridáme Bavarois krém spolu s mätou a limetkovou kôrou. Zmes zafarbite trochou potravinárskej zelenej farby Funcakes Leaf Green v tube.
5
Na vnútornú stranu formy na pečenie dáme stužovaciu fóliu, pridáme bavorais krém a dáme aspoň na deň do mrazničky. Glaze topping (mirror poleva Funcakes) si pripravíme s kôrou z 1 limetky a šťavou z polovice limetky. Natrieme na vrch na zamrznutý Bavarois mojito krém.
Teraz to ešte dáme do chladničky aby sa pomalým rozmrazením spojili.
6
Rúru predhrejeme na 130°C (teplovzdušná rúra 110°C).
7
Na pusinky (meringue) zohrejeme kryštálový cukor v rúre 10 minút. Uistite sa, že neskaramelizuje.
20 gramov prášku z vaječných bielkov (Egg White Powder) spolu so 120 ml vody dáme do misky, intenzívne premiešame a na 10 minút odstavíme. Na vysokom stupni vyšľaháme mixérom do peny, pomaly a postupne pridávame teplý cukor z rúry. Pena na pusinky je hotová, keď si môžete nakresliť pekné biele kopčeky. Zmes so zdobiacou špičkou č. 1A vložíme do cukrárskeho vrecka a na plech pokrytý papierom na pečenie navrstvíme malé tufy. Toto pečieme v rúre hodinu, kým nevyschne. Zohrejte bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre a na papier na pečenie spravte pekné veľké čiapky (kolieska). Odložíme na 15 minút do chladničky.
Tip! V prípade potreby jemne poklepte na stôl, aby čokoládové čiapočky mohli roztiecť a vyrovnať sa.
8
Pripravte si zo 75 g FunCakes Enchanted Cream®, ako je uvedené na obale. Vložte ho do zdobiaceho vrecka so zdobiacou špičkou #125 a robte cik-cak pohyb s krémom po dĺžke torty. Ozdobte plátkami limetky, lístkami mäty, kolieskami čokolády a pusinkami.