Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Jablkový Pie
Skutočný klasický jablkový koláč s lahodnými chrumkavými okrajmi a bohatou chuťou vďaka jablkovej plnke! Tento koláč je jednoduchý na prípravu, a rozvonia váš dom.
35 min. Príprava
60 min. Pečenie
20 min. Čakanie
pre 10-12 ľudí
Ingrediencie a pomôcky
Suroviny
- 500 g FunCakes predpripravená zmes na cookies (linecké)
- 20 g FunCakes Zmes na Crème Patisserie
- 150 g masla
- 30 g cukru
- 8 jabĺk
- 2 ČL škorice
- 2 lyžice kukuričnej múky
- 1 vajce (asi 50 g)
Pomôcky
- Olej v spreji na vymastenie formy
- FunCakes Magic Roll Out prášok
- Patisse Profi ráfiky cca Ø24cm alebo forma na pie
Recept na Apple Pie
1
Rúru predhrejeme na 170°C - teplovzdušná stačí 150°C).
2
Pripravte si 500 g FunCakes predpripravená zmes na Cookies (linecké cesto) podľa návodu na obale. Cesto necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.
3
Cesto rozvaľkáme na poprášenej pracovnej doske a dno a boky vymastenej formy na pečenie vyložíme asi ¾ cesta. V miske zmiešame cukor, škoricu, Crème Patisserie a kukuričnú múku a pridáme k jablkám. Vložte kúsky jablk do formy.
4
Zvyšok cesta rozvaľkáme, nakrájame na pásiky a poukladáme na jablká. Cesto potrieme zvyškom vajíčka. Jablkový koláč pečieme asi 50-60 minút.
Tip! Cez mesiačiky jablk vmiešame najemno nasekané vlašské orechy, najemno nasekané lieskové orechy alebo hrozienka. Na cesto na cookies položte 125 g mandľovej pasty (zmiešanej s rozšľahaným vajcom) alebo rozdrobených horkých sušienok a navrch položte kolieska jabĺk.