Svieže Jarné Novinky - klik TU
Receptov na prípravu makroniek je kvantum. A možno aj tisíc. Každá cukrárka čo kedy mala nervy sa pustiť do toho sa zdokonalila a preštudovala viac blogov a textov. A niektoré si radšej kúpia v Lidli.
V ponuke je hotová zmes na makronky od firmy Funcakes alebo Irca
Tu je videoukážka aké je to jednoduché spraviť z tejto mandľovej zmesy - Stačí si len dobre vybrať farbu a tiež idálnu plnku, ktorá vám bude chutiť a prekvapí.
Moje prvé Makrónky - video pre začiatočníkovMakrónky - Macarons - Viacerí to rovno vzdali a kúpili v Lidli hotové. No ak by ste to predsa len chceli skúsiť doma tak tu je video návod ako sa pripravujú jednoducho z Funcakes predpripravenej mandľovej múky na Makronky. Zmiešať do hustého cesta s bielkami a farbou, nechať 2 hodinky odstáť a potomu upiecť za cca 15 min. v rúre pri 140 C. https://www.natortu.sk/naplne/macarons-zmes-na-makaronky-makronky/
Uverejnil používateľ NaTortu.sk Streda 23. decembra 2020
Druhou možnosťou je ísť cestou preosiatej mandľovej múky :
MANDLOVÁ MÚKA - na stránke v predaji Extra jemná - v malej flaštičke alebo obľúbenejšie zvýhodnené balenie
Video je v angličtine takže malý preklad vopred :
300 g mandlovej múky zmixovať na sucho s 300 g práškového cukru
Zmes preosiať ! veľmi dôležitééé
Vaječné bielka (110g)- pripravíme si mandlovú zmes.
Teraz cukrový rozvar - 75g vody a 300 g kryštálového cukru. Až do teploty 110 C. v mixéri šľahame na nizkych otáčkach bielka. Pridáme pomaly cukrový rozvar, príchuť Funcakes a farbivo. Spojíme cesto a hmotu do jednej zmesy a tvoríme na podložke makronky. Pár krát buchneme s formou, posypeme orieškami ak chceme. Asi 15 - 20 minút treba nechať cesto schnúť; keď sa prstom jemne dotknete cesta nemalo by sa vám naň prilepiť. Rúru nahriať na 160°C, vložiť makronky dnu a môžte znížiť na 150°C . Stačí 15 minút aby neboli popraskané. Plnky už sú na každého chuti.