Svieže Jarné Novinky - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 
Makrónky z mandľovej múky

Receptov na prípravu makroniek je kvantum. A možno aj tisíc. Každá cukrárka čo kedy mala nervy sa pustiť do toho sa zdokonalila a preštudovala viac blogov a textov. A niektoré si radšej kúpia v Lidli. 

V ponuke je hotová zmes na makronky  od firmy Funcakes alebo Irca 

Tu je videoukážka aké je to jednoduché spraviť z tejto mandľovej zmesy - Stačí si len dobre vybrať farbu a tiež idálnu plnku, ktorá vám bude chutiť a prekvapí. 

Moje prvé Makrónky - video pre začiatočníkov

Makrónky - Macarons - Viacerí to rovno vzdali a kúpili v Lidli hotové. No ak by ste to predsa len chceli skúsiť doma tak tu je video návod ako sa pripravujú jednoducho z Funcakes predpripravenej mandľovej múky na Makronky. Zmiešať do hustého cesta s bielkami a farbou, nechať 2 hodinky odstáť a potomu upiecť za cca 15 min. v rúre pri 140 C. https://www.natortu.sk/naplne/macarons-zmes-na-makaronky-makronky/

Uverejnil používateľ NaTortu.sk Streda 23. decembra 2020

Druhou možnosťou je ísť cestou preosiatej mandľovej múky : 

MANDLOVÁ MÚKA - na stránke v predaji  Extra jemná - v malej flaštičke alebo obľúbenejšie zvýhodnené balenie 

Video je v angličtine takže malý preklad vopred : 

300 g mandlovej múky zmixovať na sucho s 300 g práškového cukru

Zmes preosiať !  veľmi dôležitééé

Vaječné bielka (110g)- pripravíme si mandlovú zmes. 

Teraz cukrový rozvar - 75g  vody a 300 g kryštálového cukru. Až do teploty 110 C. v mixéri šľahame na nizkych otáčkach bielka. Pridáme pomaly cukrový rozvar, príchuť Funcakes a farbivo. Spojíme cesto a hmotu do jednej zmesy a tvoríme na podložke makronky. Pár krát buchneme s formou, posypeme orieškami ak chceme. Asi 15 - 20 minút treba nechať cesto schnúť; keď sa prstom jemne dotknete cesta nemalo by sa vám naň prilepiť.  Rúru nahriať na  16C, vložiť makronky dnu a môžte znížiť na 150°C . Stačí 15 minút aby neboli popraskané. Plnky už sú na každého chuti.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia