Svieže Jarné Novinky - klik TU

Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
Čokotransfer folia - základné použitie

Bežný spôsob ako na to s čokotransferom je vyliať čokoládu na foliu. Tu je videoukážka ako si tie úlomky spraviť krajšie s kovovými vykrajovačkami . Dokážete si pripraviť vlastné čokoládové ozdoby s farebnou potlačou. 

 

 

 


 

 
 
Temperovanie čokolády - klasický spôsob

Temperovanie čokolády zabezpečuje lesklú a správne praskajúcu čokoládu. Aby proste čokoládové dekorácie vyzerali profesionálne a chutne. Celé pozadie procesu je kryštalizácia kakaového masla. Aj keď sa vlastne len zohrieva - chladí a zohrieva čokoláda - vo vnútri sa dejú procesy, ktoré menia štruktúru kakaového masla a tým vytvárajú krásnu a lesklú čokoládu.  Ľahším trikom je pridať 1 % kakaového masla. No ukážeme si aj ako to robiť klasicky v kúpeli. Tipy na prácu v mikrovnkle sú síce jednoduchšie ale stráaca sa tam tá "kulinárnosť" práce s čokoládou. 

 

 
Čo je to temperovanie čokolády a prečo je dôležité ??

Nestačí len roztopiť čokoládu ak chcete dokonalý lesk. Táákže - rozdelte si dávku na 4 časti -3/4 dajte zohriať do kúpeľa a ztopte Tmavá na cca 49-55 ° C, mliečna 46-50 ° C, biela 43-45 ° C, Nechajte trochu vychladnúť a pridávajte poslednú 1/4 čokolády. Za stáleho miešania lízou dosiahnete výslednú lesklú čokoládu pripravenú na zdobenie. Teraz ale musíte dodržiavať teploty čokolády : Tmavá - 31-32°C , Mliečna 29-30 °C, Biela 28-29°C Môžte si kvalitu skúsiť ak namočíte do čokolády spatulu a do minútky vám vytvrne na čepeli čokoláda a má krásny lesk - je to hotové. No a druhý trik je využitie Kakaového masla a jeho pridanie priamo do zohriatej čokolády.

Uverejnil používateľ NaTortu.sk Streda 23. decembra 2020

S použítím kakového masla : 

 

 
 
37 nápadov na čokoládové dekorácie

Ako na čokoládové dekorácie. Ako zdobiť tortu či zákusky s čokoládou.

 Tieto tipy a triky na čokoládové dekorácie sa vám zídu. Určite nájdete aj také čo už ste skúsili či videli. Ale veľa z nich vás zaujme a pri niektorých si spomeniete, že ste to mohli skúsiť na svojej poslednej tortičke. 

 


 

 
 
Farebná čokoláda bez škodlivých farbív

Farebnú čokoládú poznáte. Veď ju predávajú všade. Stopli sme ale predaj iných značiek a prešli len na túto od firmy Funcakes. NEOBSAHUJE AZO FARBÍVÁ ! A tento argument vyhral. Zafarbené len s prírodnými farbivami a tak je extra vhodná pre deti. Teda ak už čokoláda a sladké škodí, tak aspoň nemusí obsahovať tie škodlivé Éčkové farbivá.  A kto chce inú farbu - nie je problém. Kúpi kakaové maslo, praškové farby z našej ponuky a vyrobí si farbivo na čokoládu. Zmieša s bielou čokoládou a má čo hľadal. Tak, vysvetlené. Pozrime si možnosti využitia DECO MELTS 

 

 

 


 

 

 
 
Modelovacia čokoláda

Nechutia vám modelovacie hmoty - gumpasty či fondant. A z marcipánom sa nepracuje až dak dobre ? Je tu ešte čokoláda. Modelovacie čokolády sú elastickejšie a hlavne - chutnejšie. 

V ponuke existovali u nás hotové modelovacie čokolády RENSHAW no žiaľ zrejme z dôvodu Brexitu v roku 2020 skončili. 
Takže neostáva nič iné ako si kvalitnú a elastickú čokoládu spraviť doma. 
Potrebujeme len čokoládu - odporúčame to najlepšie - Callebaut čokolády a ešte KARO - ľahký kukuričný sirup. 

Ak potrebujete farebnú čokoládu, tak siahnite po DecoMelts dukátikoch alebo si zafarbite bielu čokoládu s pomocou farieb na čokoládu (zaležené na olejovej báze). Obyčajnými farbami čokoládu nezafarbíte. 

 

Ako si vyrobiť modelovaciu čokoládu - alebo Na čo je KARO ?

Chcete tvoriť z čokolády, modelovať kvietky ,postavičky alebo dekorácie. Tak potrebujete mať na to aj vhodnú čokoládu. Jednou z možností je kúpiť si takúto čokoládu v obchode a druhou je vyrobiť si ju jednoducho z obyčajnej čokolády. Potrebujete akúkoľvek čokoládu a kukuričný sirup KARO. Dávkovanie je cca 2,5 dcl Karo na 1 kg čokolády. Ztopíte klasicky čokoládu a následne do nej zamiešate Karo a miešate kým sa suroviny nespoja. Necháte odstáť 1 deň a môžte modelovať ako s gumpastou. Chuť čokolády samozrejme závisí od zvolenej základnej čokolády. https://www.natortu.sk/suroviny-jedle-lepidla/lahky-kukuricny-sirup/

Uverejnil používateľ NaTortu.sk Streda 23. decembra 2020

 

 
 
čokoládová Ganache

Ukážka, ako jednoducho pripraviť čokoládou pokrytú tortu s ostrými hranami. 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia