Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING

 
 
HLAVNÁ STRÁNKA > Suroviny a náplne > Royal Icing - glazúry > Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING
 

Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING

Glazúra na zdobenie torty
Kód produktu:42551
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena: 4,58 € bez DPH
5,50 € s DPH
 
Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING
Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING
Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING
Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING
Kráľovská glazúra 900 g - ROYAL ICING
 
 

 

Hotová zmes Královská glazúra je ideálna na zhotovenie cukrových dekorácií, pre jemné dokončovacie práce pomocou zdobiaceho vrecka na poťahových hmotách (svadobnách tortách), na perníkoch, tvrdom pečive a predovšetkým pri výrobe farebnách kvetov. Glazúra je jedlá, snehovo biela a dá sa aj prifarbiť. Zmes výborne absorbuje rôzne typy farieb. 

Návod na použitie: Na 1kg glazúry pridáme 140g studenej vody. Všetko zmiešame v šlahači po dobu 2 min. na max. počet otáčok (pre redšiu glazúru je možné zvýšiť dávkovanie vody).      

Neobsahuje alergeny a nepochádza z geneticky modifikovaných surovín. 

 Zloženie: práškový cukor, glukózový sirup, vajcia, biely prášok, kyselina citrónová.

 
 

 

 

 

 

 


 

 
 
Dekorácia na tortu

 
 
BLOG Cukrové kvety.sk - Kráľovská glazúra

Kráľovská glazúra - Zdobenie medovníkov tradične a trendovo :)


Royal icing, alebo kráľovská glazúra je poleva, pomocou ktorej sa vytvárajú jemné a detailné dekorácie na tortách, koláčikoch a okrem iného ju môžeme použiť i na medovníčky. V súčasnosti je už dostupná v mnohých cukrárskych obchodoch, ako prášková zmes.

Aj napriek tomu prikladám recept, pretože je veľmi jednoduchý a takmer presne taký istý, ako tradičný slovenský recept na bielkovú polevu na zdobenie medovníčkov.
 

Kráľovská glazúra na medovníčky

1 vaječný bielok
175 g jemného preosiateho práškového cukru
šťava z polovice citróna

Bielok s cukrom šľaháme pri stredných otáčkach približne 5 minút, pokiaľ nie je povrch polevy jemný a lesklý. Následne pridáme šťavu z citróna a šľaháme ešte asi 3 minúty, do vtedy, kým sa všetky suroviny spoja.

Použitie
Takto vytvorená poleva je snehobiela, dá sa ľubovolne dofarbovať potravinárskymi farbami. Nepoužívanú polevu treba vzduchotesne uskladniť, aby nevysychala. Pokiaľ chceme na zdobenie použiť viac farieb, každú si dáme do jedného zdobiaceho vrecka. Citrónovú šťavu vieme nahradiť aj vanilkovou esenciou. Konzistenciu glazúry je nutné prispôsobovať podľa toho, akú techniku zdobenia ideme použiť. Podľa potreby pridávame-uberáme tekuté a práškové prísady.
 

Fantázií sa medze nekladú

Inšpirujte sa napríklad týmito zdobiacimi technikami, alebo skúste vytvoriť vlastné dekory. Možno to zo začiatku nebude jednoduché, ale uvidíte, postupne sa Vám to dostane "do rúk"a posledné medovníčky budú do vitrínky :)

 

Linky na návody sa nachádzajú pod obrázkom. 


 

Zdobenie technikou Wet on Wet (obe glazúry sú mokré)

Pri tejto technike je veľmi dôležité mať správnu konzistenciu glazúry. Pre zriedenie konzistencie použijeme vodu, alebo viac citrónovej šťavy, ktorú zašľaháme. Polevu s takouto konzistenciou používame na pokrytie celých medovníčkov.

Viac sa dozviete po kliknutí na obrázok a budete presmerovaný na stránku Cukrovekvety.sk