Príjmanie / Birmovka ?? - klik TU
Xantanova guma - Prírodné zahusťovadlo - zvyh. bal. 3ks
10,50 € s DPH
Zvýhodnené balenie = cena za 5 ks
Xantánová guma je v poslednej dobe veľmi veľmi obľúbená prísada v zdravej alebo v bezlepkovej či vegánskej kuchyni.
Jeto stabilizátor, emulgátor a zahusťovadlo v jednom a má rastlinný pôvod -. Ide o polysacharid, ktorý vzniká fermentáciou pomocou baktérie Xanthomonas campestris. Nemá žiadnu chuť alebo vôňu, a preto možno ani netušíte, že ste xantanovú gumu už pravdepodobne ochutnali.
Jej využitie je samozrejme do krémov a v bežnom živote sa zíde na výrobu kvalitnej domácej zmrzliny, smoothie, omáčky či dresingov.
Pri bezlepkovom pečení je to základ v potravinárskom segmente ako hlavná náhrada vlastností lepku. Zabezpečí aby bolo cesto krásne nadýchané, nedrobilo sa a malo dlhšiu trvanlivosť.
Pre alergikov sa dá použiť ako zahusťovadlo , ktoré nahradí iné suroviny s obsahom mlieka, vajec alebo lepku.
Pri spojení s vodou sa xantánová guma zmení na gel a máte želatínu z rastlinným pôvodom.
- Úplne bez chuti
- zlepšuje konzistenciu, textúru a vláčnosť potravín
- Môže byť použitý na výrobu jedlého lepidla, gumovej pasty a pastilky.
- 100% xantánová guma.
- Obsah: 50 gramov.
- Zloženie: xanthan gom (100%).
Recept na výrobu jedlého lepidla: zmiešajte 1/4 čajovej lyžičky xantánovej gumy v prášku so 4 polievkovými lyžicami vody. Úplné rozpustenie trvá približne 10-20 minút. Potom dostanete číre, bezfarebné lepidlo.
Recept na prípravu Pastillage (modelovacia hmota z Royal icingu) : zmiešajte 1 čajovú lyžičku xantánovej gumy v prášku so 100 g Royal Icing . Pred použitím nechajte asi 1 hodinu odpočívať. Pastillage veľmi rýchlo tvrdne.
Recept na výrobu modelovacej hmoty /gumpasty: vmieste 5 gramov xantanovej gumy a 250 gramov fondántu. Pred použitím nechajte zmes 20-30 minút odpočívať.
Nutričné hodnoty na 100 g Energia 0 kJ / 0 kcal Tuk 0 g z toho nasýtené 0 g Sacharidy 0 g z toho cukor 0 g Bielkoviny 0 g Soľ 0 g