Funcakes - Čarovný krém - 900 g (NORMAL)

 
 
HLAVNÁ STRÁNKA > Suroviny, krémy a náplne > Royal Icing - glazúry > Funcakes - Čarovný krém - 900 g (NORMAL)
 

Funcakes - Čarovný krém - 900 g (NORMAL)

úžasný krém na zdobenie vo väčšom balení 900 g
Kód produktu:76087
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena: 7,00 € bez DPH
8,40 € s DPH
 
 

 

RECENZIA NAŠEJ  ZÁKAZNÍČKY : chutnejší, lesklý a hladký , krásne drží tvar použitej špičky na zdobenie (aj po niekoľkých hodinách) a je oveľa lepší ako čokoľvek čo som doteraz skúsila na svadobné muffiny 

Ľahký a nadýchaný krém bielej farby s vanilkovou príchuťou. Pridaním akejkoľvek príchute z radu FUNCAKES si môžete vytvoriť krém, podľa vlastnej chuti. 

Čarovný- Enchanted cream - je ľahší ako maslové krémy. Vďaka jednoduchej príprave je vhodný na zdobenie zákuskov, torty a hlavne cupcakes. Je super ako ako plnka na cukrárske výrobky či čokoládové zákusky. 

Je trvanlivý a v chladničke vydrží oveľa dlhšie čerstvý. Je možné ho použiť aj bez pridania mlieka a vtedy vydrží dlhšie aj pri izbovej teplote. 

Príprava : Zmiešajte 150 g zmesi s 100 ml mlieka a 100 ml vody. Ideálne je použiť len mlieko (200 ml) alebo šľahačku. Alebo len vodu .  Mixujte 3 minúty pri vyšších otáčkach. Pridajte príchuť Funcake ak si želáte zmeniť chuť. Skladujte v chladničke, trvanlivosť zmesy je potom 5-6 dní. 

Zloženie : cukor, sušený glukózový sirup, emulgátory: E471, E472f, čiastočne hydrogenované oleje (palmového),tuk (kokos), sušené odstredené mlieko, mliečna bielkovina, stabilizátory: E516, E263, E339, E340, E450, zahusťovadlá: E401, E463, protizapekacie činidlo: E341. Alergén : mlieko 

 
 

 

 

 

 

 


 

 
 
Dekorácia na tortu

 
 
BLOG Cukrové kvety.sk - Kráľovská glazúra

Kráľovská glazúra - Zdobenie medovníkov tradične a trendovo :)


Royal icing, alebo kráľovská glazúra je poleva, pomocou ktorej sa vytvárajú jemné a detailné dekorácie na tortách, koláčikoch a okrem iného ju môžeme použiť i na medovníčky. V súčasnosti je už dostupná v mnohých cukrárskych obchodoch, ako prášková zmes.

Aj napriek tomu prikladám recept, pretože je veľmi jednoduchý a takmer presne taký istý, ako tradičný slovenský recept na bielkovú polevu na zdobenie medovníčkov.
 

Kráľovská glazúra na medovníčky

1 vaječný bielok
175 g jemného preosiateho práškového cukru
šťava z polovice citróna

Bielok s cukrom šľaháme pri stredných otáčkach približne 5 minút, pokiaľ nie je povrch polevy jemný a lesklý. Následne pridáme šťavu z citróna a šľaháme ešte asi 3 minúty, do vtedy, kým sa všetky suroviny spoja.

Použitie
Takto vytvorená poleva je snehobiela, dá sa ľubovolne dofarbovať potravinárskymi farbami. Nepoužívanú polevu treba vzduchotesne uskladniť, aby nevysychala. Pokiaľ chceme na zdobenie použiť viac farieb, každú si dáme do jedného zdobiaceho vrecka. Citrónovú šťavu vieme nahradiť aj vanilkovou esenciou. Konzistenciu glazúry je nutné prispôsobovať podľa toho, akú techniku zdobenia ideme použiť. Podľa potreby pridávame-uberáme tekuté a práškové prísady.
 

Fantázií sa medze nekladú

Inšpirujte sa napríklad týmito zdobiacimi technikami, alebo skúste vytvoriť vlastné dekory. Možno to zo začiatku nebude jednoduché, ale uvidíte, postupne sa Vám to dostane "do rúk"a posledné medovníčky budú do vitrínky :)

 

Linky na návody sa nachádzajú pod obrázkom. 


 

Zdobenie technikou Wet on Wet (obe glazúry sú mokré)

Pri tejto technike je veľmi dôležité mať správnu konzistenciu glazúry. Pre zriedenie konzistencie použijeme vodu, alebo viac citrónovej šťavy, ktorú zašľaháme. Polevu s takouto konzistenciou používame na pokrytie celých medovníčkov.

Viac sa dozviete po kliknutí na obrázok a budete presmerovaný na stránku Cukrovekvety.sk